s Táňou Kuchařovou a Mirkou van Gils
Obě mají nabitý program, ale na společné pečení si čas udělaly. Mirka van Gils Táňu dobře zná, a tak volila rychlý podzimní recept s inspirací z cest. Společně a noblessně oslavily podzim a provoněly náš showroom v pražském Karlíně pečenými muffiny z dýně.
Jak jim šly Dýňovo-špenátové minimufinky, se můžete podívat ve videu.
Recept:
Dýňovo-špenátové minimufinky od Mirky van Gils
Ingredience: 350 g nakrájené máslové dýně, 125 g čerstvého špenátu, 1 malá cuketa, 2 vejce, 250 g mléka, 100 g chedaru, 50 g strouhaného parmazánu, 240 g kukuřičné mouky, 20 g kypřícího prášku do pečiva, sůl a pepř, podle chuti
Postup: dýňové kostky opékáním v troubě necháme zkaramelizovat a změknout. Nakrájený špenát dáme do misky a zakryjeme horkou pečenou dýní. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme odležet, dokud se trouba nepředehřeje na 180 C. Formy na muffiny vymažeme a vysypeme moukou. Smícháme vejce a mléko a vmícháme dýni, špenát, cuketu a nastrouhané sýry. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Smícháme mouku a prášek do pečiva a vše důkladně promícháme. Těsto naporcujeme do formiček – ideálně porcovačkou na zmrzlinu. Muffiny pečeme 20minut, nebo dokud nebudou zlaté. Než muffiny vyjmeme z formiček a budete si je vychutnávat, nechte vychladnout. Tyto muffiny lze jíst horké, pokojové teploty nebo chlazené v závislosti na vašich preferencích.
Best German Kitchens s.r.o.
Rohanské nábřeží 693/10
186 00 Praha 8 - Karlín
IČ: 02028620, DIČ: CZ02028620
Kontakt:
Tel: +420 601 164 556
E-mail: praha@noblessa.com
Otevírací doba:
PO - PÁ: 9:00-18:00 hod
SO, NE: ZAVŘENO