Už při prvním pečení u nás v Noblesse, vzpomínala Taťána Kuchařová na svou babičku a přiznala, že jí s prababičkou daly žmoulat drobenku už do kočárku. Její kariéra se nakonec ubírala docela jiným směrem, ale v mnohém jí dnes rady babiček vynahradí Mirka van Gils. Ta vybrala recept, jako dělaný ke vzpomínání na tradiční Vánoce – třené vanilkové rohlíčky z nové kuchařky, kterou společně s Táňou pokřtily.
Recept:
Třené linecké rohlíčky od Mirky van Gils
Ingredience: 130 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 2 g soli, nastrouhaná kůra z 1/3 citronu, 20 g bílků, vanilka, 120 g brusinkového džemu, 100 g tmavé čokolády
Postup: máslo s moučkovým cukrem, solí, vanilkou a nastrouhanou kůrou vyšleháme do pěny. Do máslové pěny všleháme bílek. Nakonec vmícháme prosátou mouku. Třené těsto dáme do sáčku s řezanou trubičkou. Na pečící papír stříkáme rohlíčky, které upečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut. Rohlíčky spojíme meruňkovým džemem. Nakonec oba konce namočíme do rozpuštěné tmavé čokolády.
Best German Kitchens s.r.o.
Rohanské nábřeží 693/10
186 00 Praha 8 - Karlín
IČ: 02028620, DIČ: CZ02028620
Kontakt:
Tel: +420 601 164 556
E-mail: praha@noblessa.com
Otevírací doba:
PO - PÁ: 9:00-18:00 hod
SO, NE: ZAVŘENO