Cookies management by TermsFeed Cookie Consent

Úvod  » blog  » třené rohlíčky

Třené rohlíčky

Táňa Kuchařová peče třené rohlíčky a s Noblessou vzpomíná

 

 

Už při prvním pečení u nás v Noblesse, vzpomínala Taťána Kuchařová na svou babičku a přiznala, že jí s prababičkou daly žmoulat drobenku už do kočárku. Její kariéra se nakonec ubírala docela jiným směrem, ale v mnohém jí dnes rady babiček vynahradí Mirka van Gils. Ta vybrala recept, jako dělaný ke vzpomínání na tradiční Vánoce – třené vanilkové rohlíčky z nové kuchařky, kterou společně s Táňou pokřtily.

 

Recept:

Třené linecké rohlíčky od Mirky van Gils

Ingredience: 130 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 2 g soli, nastrouhaná kůra z 1/3 citronu, 20 g bílků, vanilka, 120 g brusinkového džemu, 100 g tmavé čokolády

 

Postup: máslo s moučkovým cukrem, solí, vanilkou a nastrouhanou kůrou vyšleháme do pěny. Do máslové pěny všleháme bílek. Nakonec vmícháme prosátou mouku. Třené těsto dáme do sáčku s řezanou trubičkou. Na pečící papír stříkáme rohlíčky, které upečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 15 minut. Rohlíčky spojíme meruňkovým džemem. Nakonec oba konce namočíme do rozpuštěné tmavé čokolády.


logo-zapati.png (2 KB)

 

 

Best German Kitchens s.r.o.

 

Rohanské nábřeží 693/10

 

186 00 Praha 8 - Karlín

 

IČ: 02028620, DIČ: CZ02028620

 

 

 

Kontakt:

 

Tel: +420 601 164 556

 

E-mail: praha@noblessa.com

 

Otevírací doba:

 

PO - PÁ: 9:00-18:00 hod

 

SO, NE: ZAVŘENO

 

Sociální sítě:

 

facebook.png (979 b)    instagram.png (1 KB)

 

 

Sjednat schůzku